top of page

Wat is het 112 goede doelen Voetbaltoernooi?

112 zegt eigenlijk al voldoende. Omdat ter Hoeve Media zich bezig houdt met uitgaves voor Politie Nederland was de link al snel gelegd om het 112 goede doelen voetbaltoernooi te organiseren. Dit betekent dat alle hulpdiensten (denk hierbij aan: Politie, Brandweer, Justitie, BOA, Ambulance, Arbeidsinspectie, Douane, Arrestantenzorg, DJI, Defensie (DBBO) etc.) zich kunnen inschrijven om te komen voetballen voor het goede doel. Er wordt gevoetbald op een half veld, 7x7, volgens KNVB regels. Inschrijfgeld is €17,50 per persoon en het volledige inschrijfgeld gaat naar 'Stichting KinderBeestFeest'.

 

Dit is inclusief:

Een geweldige dag met je collega’s, gesponsord wedstrijdshirt, consumptiebonnen, lunch met fruit, een leuk aandenken, aan het einde van de dag een warme maaltijd.

 

Door de jaren heen:

Voor de 7e keer op rij organiseert Ter Hoeve Media (Politie in Beeld) het 112 goede doelen voetbaltoernooi. Het begon allemaal in 2015. Ons eerste goede doel was de Voedselbank in Purmerend. Deze stichting kreeg geen cheque overhandigd maar kreeg een bijna zo goed als nieuwe heftruck. Het opstapelen van kratten in de vestiging ging bijna niet meer met de hand omdat het te hoog was.

 

In 2016 was ‘Stichting ALS’. Het goede doel “ALS is een ziekte van de zenuwen en spieren die steeds erger wordt. Bij deze ziekte sterven zenuwen af. Daardoor worden uw spieren steeds zwakker. Bewegen, eten, praten en ademhalen gaan steeds moeilijker.” Voor stichting ALS voetbalde 14 teams tegen elkaar.

 

We kregen enorm veel positieve reacties dat er aan ons gevraagd werd of wij het jaar daarna weer een voetbaltoernooi voor het goede doel wilde organiseren. Omdat wij ons graag inzetten voor een goed doel en wij daar enorm veel voldoening uit hebben gehaald, besloten wij om ook in 2017 een goed doel te sponsoren.

 

In 2017 hebben wij besloten om dit keer te voetbalen voor ‘de Brandwonden Stichting’. “De Brandwondenstichting focust zich op preventie, de beste zorg voor brandwondenpatiënten en de hoogst mogelijke kwaliteit van leven na een brandwondongeval.” Voor de Brandwonden Stichting voetbalde 16 teams tegen elkaar.

 

Na nog een succes besloten wij dat het een jaarlijks evenement moest worden. Want keer of keer kregen weer enorm veel waardering voor onze inzet.

 

In 2018 hebben wij gevoetbald voor de ‘Stichting WensenAmbulance Amsterdam e.o'. “De WensenAmbulance helpt mensen die niet lang meer te leven hebben bij het vervullen van hun laatste wens.” Voor de WensenAmbulance e.o. hebben 16 teams tegen elkaar gevoetbald.

 

2019, het jaar dat wij voor het eerst gingen voetballen voor ‘Stichting KinderBeestFeest’. “Het KinderBeestFeest wil chronisch zieke kinderen, kinderen met een specifieke zorgbehoefte en/of kinderen met een beperking een onbezorgde tijd geven." Daartoe wordt onder meer eens per jaar voor deze kinderen en hun thuiswonende gezinsleden of verzorgers een kosteloze, zorgeloze en feestelijke avond georganiseerd, in samenwerking met 'ARTIS'. Voor Stichting KinderBeestFeest voetbalde maar liefst 24 teams tegen elkaar.

 

2020 het jaar van Corona. Alles was nog onbekend rondom covid-19. Wij waren al volop bezig met de voorbereidingen, sponsoren zoeken, hulpverleners uitnodigen etc. Helaas ging Nederland deels op slot waardoor evenementen niet door mochten gaan. Iedereen baalde hier enorm van.

 

2021 we leefden nog in onzekerheid, wat mocht wel en wat mocht niet. Voor dat jaar hadden wij besloten om geen risico te lopen en ook dit jaar het toernooi niet door te laten gaan. Je bent immers met enorm veel hulpverleners die hard nodig waren in die tijd.

 

In 2022 besloten wij om het 112 goede doelen voetbaltoernooi weer op te pakken. Iedereen was inmiddels al wel gewend aan het hele corona gebeuren. In dit jaar zijn wij heel laat begonnen met de voorbereidingen. We hielden altijd in ons achterhoofd dat je gewoon niet weet of Nederland weer (deels) op slot zou gaan. We hebben gemaild en gebeld naar de teams, hulpverleners, vrienden, familie die zich de afgelopen jaren hebben ingezet om te voetballen voor het goede doel. Iedereen was zo ontzettend enthousiast dat er weer gevoetbald mocht worden. Ondanks dat wij maar drie maanden de tijd hadden om dit evenement te organiseren hebben wij 16 teams op het veld gekregen. Ook dit jaar was een enorm succes!

 

In 2023 wilden we het anders doen. We begonnen eind december al met mailtjes sturen. Iedereen moet in januari zijn vakantiedagen al doorgeven dus nu konden de hulpverleners voor dit jaar die dag vrij vragen. Dit resulteerde zich dat er al 13 teams zich hebben ingeschreven. Wow dit hadden wij echt niet verwacht!! Gewoon al 13 teams, en we moeten nog even. Wij zijn ontzettend benieuwd of wij het record van 24 teams gaan verbreken!? Ook dit jaar wordt en gevoetbald voor ‘Stichting KinderBeestFeest’.

 

Voetbal jij ook mee voor het goede doel?

Heb je je nog niet ingeschreven? Stuur dan een mail naar info@terhoevemedia.nl en meld je team snel aan.

bottom of page